top of page

LOCATIE

Thuiskomen

in de natuur

ben-klewais-_6OcGY0K2ZE-unsplash.jpg

CADZAND-DORP

Cadzand-Dorp, een kustplaats in het uiterste westen van Zeeuws-Vlaanderen. Het karakteristieke dorp is gelegen aan de Belgische grens en is een mondaine badplaats, welke onderdeel uitmaakt van de gemeente Sluis. Het dorp kent een rijke historie en een natuurrijke omgeving. Cadzand heette vroeger Cadesand (kade-zand) en behoort tot de oudste nederzettingen van Zeeuws-Vlaanderen. Van oudsher lag het dorp op een eiland omringd door een dijk, bij natuurgebied Het Zwin. Grote delen van het eiland zijn door hevige stormvloeden terug in de zee verdwenen.

Tot op de dag van vandaag is de geschiedenis zichtbaar in het uitgerekte polderlandschap van West-Zeeuws-Vlaanderen. De schorren en slikken, kaden en dijken zijn daarbij sporen van de eeuwenlange strijd tegen de zee en mensen onderling. 

Bij binnenkomst in Cadzand-Dorp ziet u direct de markante molen ‘NooitGedacht’. Deze korenmolen stamt uit 1898 en is regelmatig open voor bezoek. Cadzand telt circa 750 inwoners en is een nog goed herkenbaar middeleeuws ringdorp. In het midden van het dorp staat de fraaie Mariakerk omringd door pittoreske straatjes. Dit maakt Cadzand-Dorp een authentiek en charmant dorp. 

Cadzand,_beltmolen_Nooit_Gedacht_RM31510_foto2_2015-09-25_13.42.jpg
omgeving7.jpg

CADZAND-BAD

Bij de Mariakerk staat het monument van de Wereldvredesvlam die symbool staat voor het verlangen van ieder mens om vrede in zijn leven te vinden. Het gebied tussen Brugge, Gent en het eiland van Cadzand ging namelijk eeuwenlang gebukt onder oorlogsgeweld.

Cadzand-Dorp biedt een aangename combinatie van voorzieningen. Op loopafstand van de ontwikkeling vindt u de lokale ambachtelijke bakkerij en een modern Frans restaurant. Beide gevestigd aan de Mariastraat. Verderop in het dorp bevindt zich een authentiek Italiaans restaurantje. Een omgeving vol bijzondere en smaakvolle sfeer met uitbundige gezelligheid.

Het naastgelegen Cadzand-Bad grenst direct aan de zee en beschikt over kilometers strand en duinen om te wandelen, fietsen, surfen, kiten en biedt vooral de mogelijkheid om te genieten van de zon. Maar ook wie van lekker eten houdt komt hier volop aan zijn trekken, de regio rondom Cadzand kent namelijk wereldwijd de hoogste dichtheid aan Michelin-sterren.

 

Een gebied met rust en ruimte. Samen met Domburg heeft Cadzand-bad als enige in Nederland de titel ‘Heilzame Zeebadplaats’ wat staat voor de kwaliteit van de stranden en het zeewater.

Interesse? Contacteer ons voor meer informatie.

Samen kijken we naar uw wensen en de mogelijkheden met betrekking tot dit unieke nieuwbouwproject in Cadzand. 

nieuwbouw kavel cadzand.png

LIGGING EN BEREIKBAARHEID

De heraanleg van de N61 en de aanleg van de nieuwe snelweg A11 zorgen ervoor dat Cadzand-Bad nog beter en sneller bereikbaar wordt vanuit Nederland en België.

VANUIT NEDERLAND

Amsterdam: 3u rijtijd, via Rotterdam naar Westerscheldetunnel, N61

 

Rotterdam: 2u rijtijd, via Westerscheldetunnel, N61

 

Breda: 2u rijtijd, via Westerscheldetunnel en N61 of via Antwerpen en N49

Eindhoven: 2u30 rijdtijd, via Breda

VANUIT BELGIË

Brussel: 1u30 rijtijd, via E40 langs Gent, via Aalter langs N49

 

Antwerpen: 1u rijtijd, via N49

 

Gent: 45 min rijtijd, via E40 tot Aalter, N49

 

Brugge: 20 min rijtijd, via nieuwe snelweg A11

VANUIT DUITSLAND

Düsseldorf: 3u rijtijd, via Antwerpen, N49

Keulen: 3u30 rijtijd, via Aken en Antwerpen, N49

VANUIT FRANKRIJK

Rijsel: 1u30 rijtijd, via E17 langs Kortrijk naar Brugge, A11

Depositphotos_483880066_XL.jpg
De omgeving van Cadzand nodigt uit tot actief bezig zijn. De mogelijkheden zijn legio. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van zee en duin, strand en achterland.
bottom of page